Sunday, 10 April 2016

Movie Preview: Before I Wake. Why oh why did i watch it....



Why oh why did i watch it?

Well firstly, i was among the privileged few who got a chance to watch BEFORE I WAKE a day before the official movie premier on the big screen.

Courtesy to the kind people at Sini.com.my for providing us with the tickets.

BEFORE I WAKE tells the story of a young orphan boy (Cody - Played by Jacob Tremblay) with a very very VIVID imagination. So real in fact, that his dreams actually become reality. 

But...................................................................

The same goes for his NIGHTMARES as well....

Here's where the story goes from colorful little butterflies filling the air, to darkness and torment brought forth by a character that his sub-conscious created called the CANKER MAN.

You might laugh at the name, knowing that most of us who have seen adds on Indonesian cigarette boxes referring to Cancer as "Kanker". However, as the story progresses i can certainly guarantee that you will be filled with intrigue. Some may even feel rather teary during some scenes as did i. 

I have been a little sensitive since the loss of my DAD about 15 months ago.

Anyway, back to the story ya? hehehe...

This Heart pounding Supernatural Horror Thriller, will definitely keep you at the edge of your seat.

All in all the story has a lot of instances that would make you think, assume and even plot ahead (in your head) not to mention the occasional heart stopping "supernatural" scenes.

That being said, i recommend this movie to those whom are intellectual and inquisitive and horror / thriller addicts.

So.... the answer to "Why oh why did i watch it" is?

NOW I'M HOOKED AND DEFINITELY GOING TO REPEAT THIS MOVIE AGAIN!!!!  



Honorable mentions:



Cody (Mr. Dream  boy himself)
- Jacob Tremblay





Cody's Foster Mom (Main Heroin)

- Jessie (Kate Bosworth)




Cody's Foster Dad (Main Hero / Male Character)
- Mark (Thomas Jane)




Siapa kata tak semua orang boleh jadi BOS?

Pastinya pernah terdetik dalam setiap insan, persoalan tentang menjadi BOS kan?

Nak jadi BOS bukan senang... Aku nie belajar pun tak tinggi... Kerja pun biasa biasa je...
Lebih lagi kalau kita dalam golongan 30 - 40% rakyat negara yg hanya mampu menghabiskan pengajian di peringkat SPM / STPM.

Mesti korang nak tau kan kenapa aku cakap "Siapa kata tak semua org boleh jadi BOS?"

Well, yang pastinya maksud aku dengan BOS bukanlah Pengurus sesebuah syarikat.
Tapi........


-BROTHERHOOD OF SCOOTERS-

Haaaa... apa tu Brotherhood Of Scooter?


"# B.O.S Since 29 Feb 2016

Selamat datang ke B.O.S (Brotherhood of Scooters). BOS adalah satu platform alternatif untuk memeriahkan dunia skuter di Malaysia. 

BOS juga adalah satu Komuniti pemilik skuter yang mengumpulkan semua pemilik Skuter dari pelbagai jenama bermula dari 150cc dan ke atas. 

Dengan membawa nama Brotherhood BOS akan menjadi satu wadah yang akan merapatkan ukhuwah dan bersilaraturrahim dengan semua pemilik skuter, semua komuniti dan semua kelab-kelab skuter yang sedia ada.

Tagline BOS.
Ride Without Boundaries.

Misi BOS.
Dengan semangat Brotherhood, BOS berhasrat untuk merapatkan ukhuwah dan bersahabat dengan semua bikers dan juga sesama komuniti dan kelab-kelab skuter yang sedia ada. 

Visi BOS.
Ride without Boundaries akan membawa BOS ke mana sahaja tanpa halangan dengan menggunakan pelbagai jenama skuter.

Objektif BOS.
Sebagai sebuah Komuniti Skuter, Ride & aktiviti adalah fokus utama untuk ahli-ahli BOS.

Barisan Pengasas BOS.

Pak Syed
Papa Black
Pak Li
Jack
Mizan
Tok Bean"


Menarik kan? So macam mana? Anda yang diluar sana ingin menjadi BOS?

Kalau berminat tu, silalah like kami di FACEBOOK : 


Sekitar TTS pertama rakan2 BOS.MERIAHHHH WEYYHHHH!!!!!

Apa yg aku boleh katakan mengenai BOS? Well depa nie semuanya sempoi, kepala gila2 and yang paling penting skali SUPER FRIENDLY!

Kalau nak tau maksud sebenar istilah "Brotherhood" tu, tunggu lah post akan datang. Aku akan ceritakan macam mana perasaanye bila motor yang kita tunggang tu breakdown di luar kawasan.

Dalam entry2 seterusnya aku akan muat naik gambar2 dan gelagat rakan2 BOS semasa TTS dan juga ride.


Nantikan kemunculan BOS.... hehehe....











Adsense Ads