Saturday, 3 September 2016

Jangan Lupa!!! Nasib ada Tesco Express...

Sejahtera...

Chewah... Fefeeling macam Kabali lah pulak....

#JANGANLUPA TESCO EXPRESS ADA!

Haaa, nak dijadikan cerita.... Baru baru nie aku ride ke Thailand.... Lagi..... 
Baru dua bulan sudah aku ke Ao Nang Krabi, Kali nie aku ke Songkhla pulak. 

Kali nie, kami bercadang nak bwk hanya barang yg perlu shj, maka kami bawak lah drybag 10 litre setiap sorg. Dengan harapan tak payah lah aku pasang "paneer" kiri kanan pada moto.

BERJAYA!!!!

Tapi..................................................

Selalunye kalau bawak bag kecik2 nie, memang cik cinta hati AJ selalu ada je barang yang teringgal & aku pun apa lagi, memang jadi bahan lah kan....
Kali ni pulak, aku yang terlupa....

Terlupa apa eh? jenuh dok pikir.... Sampai lah dah check in resort, dah siap2 mandi semua. Bila tang nak bersiap keluar makan malam baru aku sedar.... KO TAU? benda paling penting aku boleh lupa bawak..... #pishang weyhhhh....

Aku terlupa bawak seluar dalam... HAHAHAHAHAHAHA.... Matilah nakkk....


Korg bole bayangkan tak perasaan tu? Dah lah ride dri awal pagi, sampai lah petang tu bila dah check in. Badan dah melekit2, berkicap jugak lah kan. Skali bila dah fresh, barang paling utama boleh tak bawak. PANIC!!! aku kejap. Mengagau cari 1 hatyai. semua kedai takde. kalau ada pun dah tutup.
Setelah beberapa jam aku dok mencari "karung" emas tu, aku dah putus harapan.... Pasrah dgn ketentuan...

Aku ingat nak main koboi je, basuh and guna semula je lah. So aku pun bawak lah moto menghala balik ke songkhla dgn hati yg redha.

TIBA-TIBA.... AKU NAMPAK DIA.... OMG!!!!
Lotus Tesco Express....

Aku terus cilok masuk, berhenti dan berlari masuk dalam macam kanak2 jumpa toys'r'us gitu.

Cari punya cari, jumpa pun... Memang nasib aku baik lah jugak, sebab size aku memang tinggal 1kotak je lagi. Hahahaha...

Maka terselamat lah aku dari menjadi bahan lawak dan tomahan rakan2...

Moral of the story kat sini : JANGAN LUPA!!!

Kalau nak travel mana2 tu, bawak2 lah packing semua awal yer. Sekurang kurangnye klau dah terlupa apa2 masih sempat korang nak sediakan sebelum gerak. #peringatanuntukdirisendiri



No comments:

Post a Comment

Adsense Ads