Wednesday, 29 March 2017

3 Layer Polish & Wax Dari Serendah RM 80 Hanya Di RezQ Wash!!!

Salam Sejahtera & Salam 1Malaysia.

Ada tak antara korang yang memiliki kereta yang berumur lebih dari 2 tahun? Mesti ada kan? 
Daripada jumlah tu, berapa banyak agak² yang mempunyai "landed property" dengan "porch" sendiri? Tambahan lagi dengan keadaan ekonomi sekarang,

Jadi? apa yang jadi kat kereta korang tu? Berpanas, Berhujan dan ber-HUHU dekat "parking lot" yang "open air."
Penyelesaian dia senang je sebenarnya, hantar lah kereta pergi Car Wash. Tapi persoalannya dekat mana yang ada Car Wash yang betul² boleh kembalikan kilat dan seri kereta korang tu?

Ni Abam nak bagitau korang pasal satu carwash yang terletak dekat Selayang Capitol, bersebelahan dengan Hospital Selayang. Nama Carwash tu "RezQ Wash" dan dimiliki oleh bumiputera, iaitu kawan aku sendiri En. Carlos.

Apa beza RezQ Wash berbanding dengan carwash lain?

Well, yang paling utama adalah segala produk penjagaan yang digunakan dekat RezQ Wash ni, diuji dulu pada kereta owner sendiri sebelum digunakan untuk para pelanggan. Jadi korang tak perlu risau tentang komposisi formula yang mungkin menghakis cat korang.

RezQ Wash bukan jenis carwash dimana korang datang basuh kereta lepas tu belah. 
Pemilik juga akan memberikan tips penjagaan pada korang F.O.C.
Selain memastikan setiap inci kereta korang tu diberi perhatian demi kepuasan korang.

Kenapa aku sendiri suka ke RezQ Wash walaupun kedainya di Selayang dan aku duduk disekitar area Hulu Kelang?

Jawapan aku senang je, bukan sebab pemilik tu kawan aku tapi disebabkan SERVICE yang dia berikan pada setiap CUSTOMER tak kira lah kalau kau bawak kancil mahupun ElGrand. 
Layanan yang baik dan hasil kerja yang MANTAP menjadi pilihan aku. Tak kira lah kalau carwash tu kat melaka skali pun, aku tetap pergi! (yang kenal aku tu faham lah perangai aku).

Dari segi hasil kerja RezQ Wash pula, rata² pengunjung, termasuk diri aku sendiri (dan rakan² lain) sangat berpuas hati. Dari kereta yang kusam terus jadi macam baru! 



Kalau korang nak hantar motorsikal pun boleh juga. Bezanya harga saje lah, bagi motorsikal harganye tentulah lebih murah namun kualiti kerja tetap sama.


Harga yang ditawarkan juga pada aku memang sangat berpatutan dengan perkhidmatan / pakej yang disediakan oleh RezQ Wash ni. 
Buat masa sekarang, promosi yang sedang diadakan adalah dari serendah RM 80 untuk pakej polish dan wax 3 lapisan (bergantung kepada size kenderaan) dan juga pakej "12 Months Wax Coating Promotion" yang merangkumi Basuh + Vacuum + Polish & Coating yang mampu bertahan selama setahun. 

Ianya juga dapat mengelakkan air dari melekat pada "body" kenderaan sewaktu hujan. 
Kalau air tak melekat, maka habuk pun tak melekat kan? hasilnya? tak ada lah watermark hitam meleleh je kat tepi kereta tu. kan kan kan?


Bagi mereka yang tak nak duduk saje sambil menunggu kereta dorang siap, jangan risau sebab korang boleh berjalan dalam Selayang Capitol Mall tu ataupun minum saja di RezQ Wash. 
En Carlos punya kedai ni pada aku sangat inovatif kerana beliau menggunakan ruangan kedainya dengan sebaik mungkin.

Haaaaaaaa..... sebab dia menggunakan konsep 3 in 1 a.k.a. Pukul Keliling. HAHAHAHA...

En. Carlos juga terkenal sebagai seorang penjual dan pembekal barangan sukan bermotor seperti helmet, jacket dan peralatan keselamatan bagi pemilik motosikal. 

Bukan itu saje, beliau juga mempunyai sebuah Cafe di premis yang sama. Walaupun belum beroperasi sepenuhnya korang masih boleh order Cappuccino atau Mocha Latte sambil menunggu kereta korang siap. Ala² Cafe Hipster gitu...




Buat masa sekarang ni, Cafe hanya dibuka untuk tempahan Event sahaja buat sementara waktu.
Nanti bila dah beroperasi sepenuhnya Abam akan share lebih lanjut yer?

Untuk sebarang pertanyaan berkenaan dengan pakej polish, wax ataupun coating mahupun untuk mendapatkan sebut harga untuk melangsungkan event di RezQ Wash / Cafe, korang boleh lah berhubung dengan pemilik / admin RezQ di:

FACEBOOK


ALAMAT

G70, Selayang Capitol Complex, Taman Selayang Jaya
Kuala Lumpur, Malaysia


CONTACT

Carlos Shah : 0176237300


14 comments:

  1. Skg gak aku nak gi.. Cuci livina aku..

    ReplyDelete
  2. Hehehe kereta ahkak tu kan dah nampak.kusam dah sebab selalu sangat berpanas berhujan berembun...Molek la sangat kalau kat tempat ahkak pon ada..Tanya owner sat tanak bukak ke kat Kuantan .. akak nak g terjah..Lau dekat2 akak dah terjah dah ni...waa siap ada cafe lagi tuuu..molek sangat laa dan dan duk tggu kereta siap layan perut dlu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okay... Nnti sy tnye. Mana tau kot² dalam perancangan.

      Delete
  3. wahhh menarik ...nak gaklah hantar livina kat situ sambil makan2....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan... Kite buat rombongan. Basuh kete sambil makan...

      Delete
  4. Dekat laaa ngan rumah nina...
    Nanti nak pi usha laa
    Cafe tuu... tak sabar nak pi . Jom!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jom²... Kitorang selalu kat situ klau xde pape weekend...

      Delete
  5. Murah tu polish 3 layer. Boleh singgah bila terlajak ke Selayang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn... Boleh jer... Nnti kol je no Carlos tu. Elok kol awal klau nak dtg.

      Delete
  6. Menarik ni, nak bgtau hubby kot dia nak. Dah lama tak wax keta tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahh.. sila2... Service dia gerenti puas hati.

      Delete
  7. Ty nak gi ;a cuci kereta Ty. Sembah ade org dengki simbah minyak.. keji betul

    ReplyDelete
    Replies
    1. What?! Bila? Adoi... Jom²... Bila nk gi nnti bgtau.

      Delete