Wednesday, 19 April 2017

Naik Kenderaan Awam Lepas Hampir Sedekad.


Salam Sejahtera & Salam 1Malaysia.

Kalau dalam entri Abam yang sebelum ni Abam cerita pasal trip bajet Abam ke negara jiran, Thailand.

Today, cerita pasal Abam jadi bodoh kayu bila dah hampir sedekad tak naik kenderaan awam. Kenapa?

Haaa... Sebab waktu dalam perjalanan balik dari Thailand, motor Abam breakdown dekat Ladang Bikam arah selatan menghala ke KL. Nasib baik bukan kat negara jiran, kalau tak memang #pishang laaa....

Maka harini Abam terpakse lah naik kenderaan awam. Memang terpinga² lah dibuatnya. Dengan konfiden keluar rumah seawal 5.30 pagi sebab nak kejarkan feeder bus & train yg pertama ke Bangsar, hampir 2 jam menunggu rupanya bas tu dah tak lalu depan rumah. Cisss!!!. 

Abam pun naik lah teksi smpi LRT Sri Rampai. Sampai kat sana dalam pukul 7.30.
Makkk aiihhh... Macam sardin dia punya penuh. Kesudahannya Abam nekad naik Uber je, nahhh amik kau korban RM25 untuk  Uber. Tu pun sampai Office pukul 9 pagi... Urghhhhh.....

Memang terasa macam patah kaki lah bila tak ada transport sendiri ni. 

Nasib baik ada sorang umat ni PM Abam dengan niat nak bagi pinjam motor dia sementara menunggu motor Abam siap. Beliau juga seorang biker otai dan pernah bergelar guru pada Abam satu ketika dulu.

Sumpah terharu tak terkata... Tq Chief!

Sekarang ni Abam dalam perjalanan ke Putrajaya untuk amik motor tu. (Pun satu hal jugak sebab kene naik kenderaan awam lagi... Hahahahaha).

Macam bodoh jugak lah tadi, takut salah tren or salah arah... Syukur semuanye selamat & Abam dah nak sampai Putrajaya dah pun.

Rasanye lepas ni ke gunakan Public Transport sekurang² nya sekali sebulan supaya tak terpinga² macam ni lagi...

Hehehehehe...

P/s: Abam tau banyak entry yang pending sekarang. Abam tau ramai yang tunggu entri trip bajet tu kan... Sabar ye...

2 comments:

  1. betul tu.. penting juga pada waktu2 kecemasan

    Jom ke www.maisarahsidi.com :)

    ReplyDelete
  2. Sepanjang nak naik kenderaan awam telefon kakak kau ni tanye... Hahahhahaha...... 😜😜😜😜

    ReplyDelete

Adsense Ads